Hypnotherapie en Regressie, wat is dat?

Er zijn veel definities van hypnose. Het komt van het Griekse woord hypnos, dat slaap betekent. Maar het heeft meer te maken met de ontspannen toestand waarin je verkeert en waarbij je je bewust ben van wat er gezegd wordt en wat je beleeft. Het is geen toneelhypnose met trucjes!

Het is een techniek of methode om jou als cliënt te ontspannen en contact te laten maken met je onderbewustzijn.  Daar liggen immers oude patronen en soms negatieve reacties opgeslagen. Als therapeut kun je in de  trancetoestand van de cliënt positieve suggesties doen aan het onderbewustzijn waardoor het verwerkingsproces op gang komt en obstakels uit het verleden kunnen worden bevrijd. Zo kun jij je vrijer en zelfverzekerder gaan voelen.

Met Regressietechnieken gaan we naar de bron van problemen, obstakels of patronen om deze blijvend op te lossen. Dan gaan we stapsgewijs enkele fases verder terug in de tijd, in jouw leven, of wellicht in een leven dat jij eerder leefde. 

 

Hoe? 

Ik begeleid je in stappen zodat je je aandacht en je bewustzijn focust op je lichaam of bepaald onderwerp. Daardoor verhoog je je bewustzijn en word je extra alert, terwijl je lichaam zich ontspant. Hypnose is dus geen verlies van controle maar juist het verkrijgen van extra controle! Er kan nooit iets tegen je wil in gezegd of gedaan worden.

Ik zal je daarna zorgvuldig begeleiden om rustig, in jouw tempo, terug te keren uit de trance naar het volledig weer hier zijn. Ook dit gaat in stappen.

De sessie duurt ongeveer anderhalf uur. Vooraf hebben we eerst een intake, die ongeveer twintig minuten in beslag neemt.