Wat houdt Intuïtieve coaching in? 

Je hebt een coachingsvraag of krijgt deze nog niet helemaal helder. Door het stellen van vragen tijdens de coachingssessie gaan we naar de kern van waar de vragen liggen. Waar heb je behoefte aan, hoe kun je dat herkennen, maar veel belangrijker: hoe kun je het inzetten om jezelf te verstevigen en jezelf niet tekort te doen? Hoe doorbreek je patronen die steeds weer op je pad komen? Zie en (her)ken je je eigen (kern)kwaliteiten en je krachtige energie? Welke stappen zijn er nodig? Welke keuzes zie je, en belangrijker: welke wil je maken?

 

Een Familie- of Organisatieopstelling, wat is dat?

Een Familieopstelling is een krachtige methodiek om snel zicht te hebben op de lijnen in je leven; de verbindingen binnen een organisatie (familie, werk, vriendenkring) of systeem. Deze verbindingen bepalen voor een groot deel jouw leven en ook wie je nu bent. Het legt de onbewuste lijntjes bloot en je belééft die onbewuste verbanden. Met een opstelling wordt duidelijk welke dynamieken er zijn in jouw systeem van herkomst, of bijvoorbeeld binnen je huidige familiesysteem. Wat was/is je plaats binnen dat systeem? Ook wordt duidelijk wat de invloed is van het grotere geheel op jou als mens. Sta je op de goede plek? Is er iets dat jou steeds belast? Zijn er terugkerende patronen? Hoe verander je dat, welke beweging is er nodig? We kijken dan naar de dynamiek tussen mensen onderling zoals bv. in familieverband, relaties of je werkkring.

Bij een Organisatieopstelling gaat het om inzicht te krijgen in jouw plaats binnen het team of binnen het organisatiesysteem. Sta je op de goede plaats; welke effecten heeft de dynamiek van het team of de organisatie op jou, hoe liggen de verhoudingen. Het raakt aan waar je schittert, waar je je het best op je plek voelt of waar je mogelijk vastloopt. Wat is de systemische functie van de leden van het team, van ieder in het geheel? Als je stevig op je plek staat kun je waardevolle doelen voor jezelf en de organisatie halen, richt je je energie op zaken waar je invloed op hebt en zet je je krachten en talenten nuttig in.

Bij een opstelling binnen de 1-op1-coaching maak ik gebruik van een visualisatie, "tafelopstelling" of  "vloerankers". Door een opstelling worden oude patronen helder en relevante thema's zichtbaar en duidelijk. Je kunt je weer gezien en gehoord voelen. Hoe fijn is dat!

"Intuïtie is weten zonder te weten hoe je het weet" - Buddha